Over mij

IMG 2059Na mijn afstuderen aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam heb ik doorgestudeerd in Parijs. Daar heb ik 19 jaar gewoond en gewerkt als concerterend en docerend musicus (fluit en piccolo). 

Het vak van musicus is bijzonder. Er komt meer bij kijken dan alleen de uitgebreide muziekstudie en de instrumentale specialisatie. 
Musiceren op professioneel niveau is goed te vergelijken met topsport. Je kunt het resultaat wel inschatten maar je hebt er van te voren geen controle over.

Ook het docentschap heeft mij al die jaren geïnspireerd. In de eerste plaats om de kennis en instrumentale vaardigheden over te kunnen dragen. Vervolgens en vooral ook om te leren omgaan met de vele mentaal-emotionele aspecten van dit vak. Hoe ga je om met stress, met podiumangst? Wat is inspiratie? Wanneer ontroert muziek? Musiceren dient van binnenuit, met hart en ziel te gebeuren. Wat je zelf niet voelt, kun je niet overbrengen. Iemand op deze weg begeleiden is maatwerk. Met volledig respect voor wie de ander is, voor diens authenticiteit.

Berceuse van Gabriel Fauré.
Hierin word ik begeleid door de pianiste Laurence Carnet.


Gemma RooijakkersAl deze waardevolle ervaringen rijker ben ik mij sinds mijn terugkeer in Nederland (2001) gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkelingsprocessen. Beetje bij beetje heb ik het gespecialiseerde vak van orkestmusicus achter mij gelaten. Na het behalen van het diploma Human Development Counsellor volgde ik trainingen bij Transformational Presence Coach Alan Seale

In die periode groeide mijn interesse voor de invloed van het denken op gezondheid en welzijn. En met name hoe je hier zelf invloed op kunt uitoefenen. Dit bracht mij in contact met de neuro- & quantumwetenschappen.

Bij twee pioniers op deze gebieden, Joe Dispenza en Richard Bartlett, volgde ik meerdere jaren trainingen. Hun gedachtegoed is gebaseerd op de nieuwste ontdekkingen binnen de neuro- & quantumwetenschappen. Ook kwam Access Bars® van Access Consciousness op mijn pad en verdiepte ik mij verder in de Wet van Aantrekking. Dit universele principe omvat een oneindig groot en inspirerend studiegebied. Mijn opleiding bij Bentinho Massaro verbreedde en verdiepte voor mij de eerder opgedane kennis en ervaringen. Sinds 2018 breid ik deze weer verder uit met Mastering Alchemy, onder begeleiding van Jim Self